EINDHOVEN - Voetballer Arjen Robben van PSV is minstens vier tot zes weken uitgeschakeld. De linksbuiten moet in die periode herstellen van een klein scheurtje in zijn rechterhamstring. Medisch onderzoek op vrijdag in een ziekenhuis in Geldrop wees de beschadiging uit, die minder ernstig is dan de clubarts aanvankelijk dacht.

"Het is een schone blessure, zoals dat heet", zei een woordvoerder van de club. "Naar verwachting zijn er geen complicaties." Robben, die na dit seizoen voor veel geld vertrekt naar Chelsea, viel donderdag uit in het UEFA-bekerduel met de Franse club Auxerre (1-1).

Het uitvallen van Robben is een nieuwe aderlating voor PSV, dat zondag in de competitie Feyenoord treft. De Eindhovenaren kunnen in de topper in het Philips-stadion ook geen beroep doen op Kezman en Colin (beiden geschorst). Daarnaast hebben Ooijer, Rommedahl, Bogelund en Leandro nog steeds last van met blessures.

Bij Feyenoord lijkt het blessureleed daarentegen langzaam minder te worden. De Rotterdammers missen eigenlijk alleen de langgeblesseerden Jean, Van Haaren, Leonardo, Snoyl en Van Wonderen. Ono, Van Persie en Song, van wie het meespelen tegen PSV twijfelachtig was, zijn allemaal fit. De Nooijer heeft de groepstraining weliswaar hervat, maar is voorlopig nog niet inzetbaar voor Feyenoord.

Waarschijnlijk kiest trainer Bert van Marwijk tegen PSV voor het middenveld Ghaly/Ono. De Egyptenaar Ghaly vervangt dan de geschorste Schreuder centraal in de middenlinie. Van Persie zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf de bank beginnen.