MANCHESTER - Alexander Büttner heeft zaterdag een droomstart gemaakt bij Manchester United. De 23-jarige linksback had met een doelpunt en een assist een fors aandeel in de overwinning op Wigan Athletic (4-0).

Büttner maakte in de 66e minuut na een individuele actie de derde treffer van de 'Mancunians', kort nadat hij Javier Hernandez in staat had gesteld te scoren.

De van Vitesse overgekomen verdediger, die in de basis mocht debuteren van manager Alex Ferguson, ontving in de eerste helft een gele kaart.

Alle doelpunten op Old Trafford vielen in de tweede helft. Paul Scholes opende kort na rust de score in zijn 700e wedstrijd voor United. Na de twee glorieuze momenten van Büttner maakte Nick Powell de vierde.

Robin van Persie, die dinsdag tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Hongarije uitviel met een dijbeenblessure, deed de laatste twintig minuten mee. Hernandez had vroeg in de wedstrijd een strafschop gemist.

Met negen punten uit vier wedstrijden staat Manchester United tweede in de Premier League, een punt achter koploper Chelsea. Arsenal en Manchester City volgen met acht punten.