UTRECHT - De wielerploeg van de Rabobank heeft zich versterkt met de renners Robert Wagner uit Duitsland en David Tanner uit Australië.

Dat liet de formatie donderdag weten. Rabobank zei daarmee verder te bouwen aan de 'trein' die de sprinters Theo Bos en Mark Renshaw aan zeges moet helpen.

De 29-jarige Wagner, die een Nederlandse vrouw heeft, komt over van RadioShack-Nissan-Trek. Hij reed eerder voor Skil-Shimano, dat nu onder de naam Argos-Shimao door het leven gaat.

"Ik weet wat ik kan, ik ben van nature meer een helper. Kijk, ik heb Theo wel eens geklopt. Alleen dat was op één van de twee of drie dagen in een jaar dat het bij mij allemaal klopte.

"Als sprinter moet je altijd een killer zijn. Je moet veel meer van die dagen op een jaar hebben, Theo laat nu zien dat hij vaker kan winnen.”

Super

De één jaar jongere Tanner verruilt SaxoBank voor Rabobank. "Ik heb Mark en Theo gesproken en sta te popelen om te beginnen. In de breedte is Rabobank een heel goed team, ik wil er graag bij zijn om het een stap verder te brengen."

Bos is tevreden met de extra ondersteuning. "Dit is weer een goede vervolgstap in onze ontwikkeling, de basis wordt breder. We kunnen nu vaker inzetten op de sprint."

"Tanner ken ik uit de koers, dat is echt een sterke kerel. Die zit altijd waar hij moet zitten. En Wagner neemt heel veel ervaring mee. Hij heeft heel vaak in de leadout gezeten. Hun komst is echt super.”