HOOFDDORP - Argentinië heeft vrijdag met 3-1 gewonnen van Paraguay in de WK-kwalificatie. De formatie van bondscoach Alejandro Sabella gaat daardoor aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse zone. 

Angel Di Maria bezorgde de thuisploeg een perfecte start met zijn treffer na twee minuten. Jonathan Fabbro maakte al weer snel gelijk uit een strafschop, maar rond het half uur bracht Gonzalo Higuain de tweevoudige wereldkampioen weer aan de leiding.

Een rake vrije trap van Lionel Messi in het tweede bedrijf besliste het duel.

“Het is niet zo belangrijk dat we nu bovenaan staan, het belangrijkste is dat we ons uiteindelijk kwalificeren voor het WK”, zei de vedette van FC Barcelona. “Dit was een bijzondere avond dankzij de massale steun van het publiek.”

Uruguay

Uruguay verloor met liefst 4-0 van Colombia. Atlético Madrid-aanvaller Falcao trof al na twee minuten doel en ook Teofilo Gutierrez (twee keer) en Juan Zuniga toonden zich trefzeker. Luis Suarez was geschorst.

Na zes voorrondeduels staat Uruguay, halve finalist op het WK 2010, vierde, hetgeen aan het einde van de rit net genoeg zou zijn voor een WK-ticket. De nummer vijf moet zich via een play-off zien te plaatsen voor de mondiale eindronde.

Chili en Ecuador bezetten momenteel de respectievelijke tweede en derde plek.

Jefferson Farfan had een belangrijk aandeel in de winst van Peru op Venezuela. Zijn ploeg kwam met 1-0 achter, maar de oud-PSV'er bezorgde Peru met twee treffers in de 47e en 59e minuut toch de zege.