TILBURG - Jong Oranje heeft zich vrijdag eenvoudig geplaatst voor de beslissende play-offronde voor het EK 2013 in Israël door met 4-1 te winnen van Jong Oostenrijk.

De formatie van bondscoach Cor Pot kwam in het Koning Willem II Stadion in Tilburg nauwelijks in gevaar.

Bram Nuytinck, Género Zeefuik en Georginio Wijnaldum (penalty) brachten Jong Oranje in de eerste helft op voorsprong.

De Oostenrijkers kwamen na rust meer aan voetballen toe, wat resulteerde in de 3-1 van Marcel Sabitzer. Even later zorgde Rick ten Voorde voor de 4-1 eindstand.

Vooral in de eerste helft domineerde Jong Oranje. Veel verder dan een hoog over geschoten vrije trap kwam Jong Oostenrijk niet. Met name het centrale duo Nuytinck/Jeffrey Bruma zorgde voor veel rust in de ploeg.

Daarnaast zorgde het middenveld met Adam Maher, Marco van Ginkel en Wijnaldum voor veel creativiteit. Na rust schakelden de Nederlandse beloften een tandje terug, waardoor de wedstrijd meer gelijk op ging.

Tweeluik

Jong Oranje is nu niet meer te achterhalen door de concurrentie. De ploeg is nog een tweeluik tegen een nog onbekende tegenstander verwijderd van definitieve plaatsing voor de eindronde. De loting volgt na de laatste speelronde in de kwalificatie. Die is op maandag 10 september.