HILVERSUM - Golfer Joost Luiten wordt zeer waarschijnlijk in een vroegtijdig stadium uitgeschakeld op het KLM Open. 

Nederlands beste golfer kwam vrijdag in de tweede ronde totaal niet in zijn spel en schakelde zichzelf met een ronde van 73 slagen uit voor een langer verblijf op de Hilversumsche.

Met een score van drie slagen boven par bleef de 26-jarige Bleiswijker ver verwijderd van de 'cut'. 

Luiten wist dat hij voor een lastige opgave stond, want zijn openingsronde van zeventig slagen op donderdag was middelmatig.

Hij toonde zich voor de tweede ronde strijdlustig en kondigde veel birdies aan, maar in plaats daarvan noteerde hij slechts één birdie, twee bogeys en zelfs een double bogey. Luiten eindigde vorig jaar als zesde in het KLM Open.

Lafeber

Maarten Lafeber mag dit weekeinde wel verder spelen. Hij voorkwam vrijdag een voortijdige uitschakeling op de Hilversumsche Golf Club na een degelijke ronde van 69 slagen (1 onder par).

Met die score kwam de 37-jarige oud-winnaar van het Dutch Open op een totaalscore van 139 slagen. In de tussenstand was dat goed voor een plaats bij de beste veertig.

Lafeber redde zich uit een benarde positie door twee birdies te maken op zijn laatste twee holes.

Huizing 

Daan Huizing presteerde aanmerkelijk beter. De pas twintigjarige amateur noteerde een tweede ronde van 68 en staat nu op 140.

Vorig jaar lag de cut op 140, precies op par. 

Storm

De Brit Graeme Storm gaat voorlopig aan de leiding. Hij liet een ronde van 66 volgen op zijn fenomenale 63 van donderdag.

De Belgische Ryder Cup-speler Nicolas Colsaerts leverde vrijdag een kaart in met 65 slagen voor een totaal van 135.

Daarmee staat hij net boven Martin Kaymer, de winnaar van 2010, en Simon Dyson, drie keer de beste op het KLM Open.

Lees alles over het KLM Open op de special van NUsport