NEWCASTLE - In de heenwedstrijd van de achtste finale UEFA-beker hebben de Spaanse ploegen het slecht gedaan. Van de vier Spaanse deelnemers wist alleen Villarreal te winnen (2-0 tegen AS Roma). Barcelona, Real Mallorca en Valencia verloren allemaal. De clubs hadden de UEFA verzocht hun wedstrijden af te gelasten vanwege de bloedige aanslagen in Madrid. De Europese voetbalbond voldeed niet aan die wens.

Real Mallorca verloor donderdag in een tumultueus duel van Newcastle United: 4-1. De Spanjaarden, zonder Bruggink, namen de leiding door Corea, maar zij gingen uiteindelijk zwaar onderuit na treffers van Bellamy, Shearer, Robert en Bramble. De Luxemburgse scheidsrechter Hamer trok tien keer een kaart: zeven keer geel en één keer rood (Edu Moya) voor Mallorca, twee keer geel voor Newcastle.

Valencia

FC Valencia speelde in Ankara de eerste wedstrijd van de achtste finales tegen Genclerbirligi en verloor met 1-0. In de 12e minuut van de eerste helft benutte Daems een strafschop.

FC Barcelona

FC Barcelona verloor eveneens met 1-0, bij Celtic in Glasgow. Thompson was in de 59e minuut de goalgetter. Barcelona speelde toen al met negen man en Celtic met tien. In de rust kregen Celtic's doelman Douglas en de Barca's spits Motta de rode kaart voor een incident in de spelerstunnel. Vier minuten na de hervatting kreeg ook Saviola van Barcelona de rode kaart. Hij revancheerde een tackle. Coach Rijkaard speelde met alleen Reiziger (die geel kreeg) en Cocu in de basis. In de laatste minuten verving Overmars de Braziliaan Ronaldinho.

Bordeaux

Girondins Bordeaux boekte thuis een uitstekend resultaat: 3-1 tegen Club Brugge. Verheyen zette de Belgische kampioen op voorsprong. Daarna sloeg Celades toe voor Bordeaux met twee treffers. In de slotminuten maakte Riera nog 3-1.

AS Roma

Villarreal haalde in eigen huis een knappe overwinning op de Italiaanse grootmacht AS Roma. De Spanjaarden wonnen met 2-0. Beide goals vielen al voor rust. Anderson maakte na een half uur de 1-0; José Marie tekende voor het tweede doelpunt.

Inter Milan

Bij Benfica - Inter Milan 0-0 gaf de Nederlandse scheidsrechter Wegereef drie gele kaarten. Bij Inter begon en eindigde Van der Meyde op de bank. Liverpool - Olympique Marseille eindigde eveneens gelijk: 1-1. Het werd 1-0 door Baros en 1-1 door Drogba.