HOOFDDORP - Lewis Hamilton ontkent dat hij in onderhandeling is met Mercedes, maar heeft zijn toekomst nog niet aan McLaren verbonden.

“Ik wil winnen. Ik weet alleen nog niet wat de juiste plek is om dat te doen”, zegt de 27-jarige Engelsman in diverse Britse media.

“We hebben nog een lange weg te gaan dit seizoen. Er zit veel potentieel in deze auto en daar moeten we ons op focussen.”

Op de vraag of hij al weet voor welk team hij in 2013 zal rijden, antwoordde Hamilton: "Nee."

Hamilton is wel in gesprek met McLaren over contractverlenging, maar die besprekingen verlopen kennelijk moeizaam.

BBC-analist Eddie Jordan bracht woensdag in de wereld dat Hamilton de vervanger van Michael Schumacher wordt bij Mercedes.

Button

Zijn landgenoot Jenson Button rekent erop dat Hamilton zijn teammaatje blijft. “Ik denk dat ik volgend jaar dezelfde teamgenoot heb omdat dit de beste plek is voor hem.”

“Als je ergens te lang blijft, kun je het wel eens benauwd krijgen, maar hier niet. Het is de vraag of we de kans hebben om te strijden voor het kampioenschap. In ieder geval wel voor de winst van races en dat wil je als coureur.”

Toch besluit ook Button met een vaag antwoord. “Ik denk dat er volgend jaar niets verandert bij onze stoeltjes, maar ik kan het mis hebben.”