HILVERSUM - Golfer Joost Luiten heeft nog niet kunnen imponeren op de eerste dag van de KLM Open.

De beste Nederlander van dit moment kwam op de Hilversumsche tot een ronde van 70 slagen, precies het baangemiddelde.

Graeme Storm gaat alleen aan de leiding met een indrukwekkende score van zeven onder par.

Martin Kaymer, de winnaar van 2010, staat gedeeld tweede met een slag meer dan de Engelsman. De Fransman Raphaël Jaquelin en de Paraguayaan Fabrizio Zanotti staan samen met de Duitser op 65 slagen.

Richard Kind was de beste Nederlander van de dag op de gedeelde elfde plek. De Hagenaar ging rond in 67 slagen, drie onder par. Reinier Saxton deed het met 68 slagen ook zeer behoorlijk. De Santpoorter staat twintigste.

Constant

Robert-Jan Derksen zette dezelfde score neer als Luiten. Ook Maarten Lafeber, die het evenement in 2003 op zijn naam schreef, kwam tot par.

Luiten liet wel een constante ronde zien in het zonnige Hilversum. De Bleiswijker hield zich in de eerste elf holes aan het baangemiddelde. Na zijn eerste birdie op hole twaalf volgde echter meteen een bogey.

Ook op de vijftiende hole had Luiten een slag te veel nodig, die maakte hij op de laatste hole weer goed. Een gedeelde vijftigste plaats was het gevolg.

Storm liet op de openingsdag geen enkele bogey noteren. De Brit kwam in zijn eerste negen holes tot drie birdies en voegde daar later nog vier aan toe.