AMSTERDAM - Sprinter Churandy Martina komt vrijdag niet in actie bij de laatste Diamond League-wedstrijd van het seizoen in Brussel. De op Curacao geboren atleet kampt met een lichte blessure en keert donderdag al terug naar Amerika, waar hij woonachtig is.

Door Anne Joldersma

"Ik heb mijn finale van de Diamond League op de 200 meter in Zürich gelopen", liet Martina woensdag weten bij de presentatie van de Nike+ Run Club in Amsterdam.

De Nederlandse recordhouder op de 100 en de 200 meter verzorgde in Amsterdam het eerste startschot van het wekelijkse evenement.

"Natuurlijk vind ik het jammer dat ik de wedstrijd in Brussel dit jaar mis. Het is altijd een mooie ontmoeting waar veel Nederlandse fans op de tribunes zitten. Volgend jaar ga ik zeker proberen erbij te zijn."

Martina zegt sinds zijn optreden in Zürich, waar hij net naast de Diamond League-winst op de 200 meter greep, te kampen met een lichte blessure. "Ik heb last van een spier in mijn onderbuik. Maar het is niets serieus, het komt zeker goed."

Cadée en Hak

Bij de afsluitende Diamond League-wedstrijd komen slechts twee Nederlanders in actie. Erik Cadée doet mee op het onderdeel discus werpen en Yvonne Hak start op de 800 meter.

In Brussel zullen alle ogen gericht zijn op Yohan Blake en Usain Bolt. De twee Jamaicaanse supersterren lopen echter niet tegen elkaar. Blake komt in actie op de 100 meter, Bolt loopt alleen de 200 meter.