LONDEN - De Nederlandse Sonar-boot met Udo Hessels, Mischa van Rossen en Marcel van de Veen heeft woensdag de gouden medaille veroverd op de Paralympics. 

Het trio werd in de negende en tiende race respectievelijk eerste en vijfde en is in de afsluitende elfde race niet meer in te halen.

De Nederlanders hebben twintig punten. Duitsland volgt met veertig punten, terwijl Groot- Brittannië met 41 punten vooralsnog op een derde plaats staat.

Wielrennen

De blinde wielrenster Kathrin Goeken en pilote Kim van Dijk pakten goud op de tijdrit.

Het duo was op de tandem de snelste op het circuit van Brands Hatch in 35.02,73. Met die tijd bleven ze de nummer twee, Gray en Thompson uit Australië, nipt voor.

Het is voor de Nederlandse ploeg de zesde gouden medaille in Londen.

Rinne Oost en pilote Patrick Bos kwamen bij de mannen (tandem B) als twaalfde over de streep. Johan Reekers eindigde in de klasse H4 als zesde en Jetze Plat als achtste.

Schmitter

Thierry Schmitter gaat donderdag de laatste race in als derde. De zeiler in de 2.4mR klasse staat nog maar twee punten achter op de nummer twee van het algemeen klassement, de Duitser Heiko Kroger.

Schmitter kende woensdag een goede dag. De 43-jarige Leidschendammer won de negende race en werd zesde in de tiende race.

De Britse Helena Lucas gaat met 26 punten aan de leiding in het algemeen klassement, gevolgd door Kroger (35) en Schmitter (37).

Lees alles over de Paralympcis op de special van NUsport