NEW YORK - Olympisch kampioen Andy Murray heeft zich zonder al te veel energie te verspillen geplaatst voor de kwartfinale op de US Open.

De 25-jarige Schot had nog geen twee uur nodig om de Canadees Milos Raonic uit het toernooi op Flushing Meadows te werken.

Zonder een enkele breakkans weg te geven werd het 6-4, 6-4 en 6-2 voor Murray. De als derde geplaatste Schot treft in de kwartfinale Marin Cilic.

De Kroaat versloeg eerder op de dag Martin Klizan. Aanvankelijk leek Cilic, nummer twaalf van de plaatsingslijst, het nog moeilijk te krijgen tegen de Slowaak, maar lang duurde zijn tegenstand niet: 7-5, 6-4, 6-0.

Rojer

Jean-Julien Rojer is er maandag niet in geslaagd door te dringen tot de halve finales van de US Open in het gemengd dubbeltoernooi.

De Antilliaan was, samen met zijn Australische dubbelpartner Anastasia Rodionova, niet opgewassen tegen Ekaterina Makarova en Bruno Soares.

Het werd in iets minder dan anderhalf uur 4-6, 6-3 en 10-7 (supertiebreak) voor het Russisch/Braziliaanse koppel.

Rojer is nog wel actief in het mannendubbel. Ook daarin staat hij in de kwartfinales, samen met de Pakistaan Aisam-Ul-Haq Qureshi. Ze nemen het daarin op tegen de Amerikaanse broers Ryan en Christian Harrison.

Lees alles over de US Open op de special van NUsport