NEW YORK - Roberta Vinci heeft maandag voor een grote verrassing op de US Open door Agnieszka Radwanska uit te schakelen. De 29-jarige Italiaanse versloeg de nummer twee van de plaatsingslijst met 6-1 en 6-4 en staat in de kwartfinales.

Vinci kwam in New York nog nooit verder dan de derde ronde, maar reikte dit jaar op Wimbledon al tot de laatste zestien.

Ze ging tegen Radwanska uitstekend van start en creëerde in de eerste set maar liefst negen breekkansen, waarvan ze er drie benutte.

In het tweede bedrijf zette Vinci de goede lijn door, hoewel Radwanska beter kon bijblijven. De Poolse speelde echter een slechte tiende game en Vinci sloeg op het tweede wedstrijdpunt toe.

De Italiaanse speelt in de kwartfinales tegen haar landgenote en dubbelpartner Sara Errani. De nummer tien van de plaatsingslijst was in twee sets verrassend te sterk voor Angelique Kerber: 7-6 (5) en 6-3.

Vinci ziet een optreden tegen Errani wel zitten. ''Ja, ik ben blij met haar als tegenstandster. Ze is mijn beste vriendin''.