LONDEN - Oscar Pistorius heeft maandagochtend zijn excuses aangeboden voor enkele uitlatingen na afloop van zijn nederlaag op de finale van de 200 meter bij de Paralympics in de T44-klasse. 

De Zuid-Afrikaan werd verrassend geklopt door Alan Fonteles Oliveira. Volgens Pistorius, alias ‘Blade Runner’, maakte de Braziliaan gebruik van te lange protheses.

“Dit was geen eerlijke wedstrijd”, zei Pistorius, die bekendstaat om zijn sportiviteit, meteen na afloop. “Het is toch ongelooflijk dat iemand acht meter goed kan maken?”

Na een nachtje slapen heeft Pistorius spijt van zijn uitspraken. “Ze waren verkeerd getimed. Ik wilde niet het moment van glorie van iemand anders verstoren. Dit was Alans moment.”

“Wel zou ik het over dit thema willen hebben met het Internationaal Paralympisch Comité, maar ik had er niet meteen over moeten beginnen. Dat was echt verkeerd.”

Pistorius, die eerder deze zomer deelnam aan de Spelen voor valide atleten, komt later deze week nog in actie op de 100 meter, 400 meter en 4x100 meter estafette.