EINDHOVEN - PSV heeft zondag met liefst 5-1 van AZ gewonnen. De Eindhovenaren boekten daarmee hun derde eredivisiezege op rij.

De thuisploeg werd al vroeg in het zadel geholpen door een rode kaart van Etiënne Reijnen. Tim Matavz maakte de droomstart van PSV compleet door na elf minuten 1-0 te maken.

AZ probeerde waar mogelijk de aanval te zoeken en dat leverde na bijna een half uur zowaar de gelijkmaker op. Adam Maher kreeg de ruimte om vanaf de linkerkant naar binnen te trekken en de international ramde de bal van grote afstand op schitterende wijze in de kruising: 1-1.

PSV besefte in de tweede helft dat het meer moest doen om de tien Alkmaarders stuk te spelen. Het tempo ging omhoog en dat leverde al snel een nieuwe voorsprong op.

Aanvoerder Mark van Bommel schoot de bal van net buiten het strafschopgebied strak in de hoek: 2-1. Nadat Marcelo in de 68e minuut uit een hoekschop voor 3-1 had gezorgd, was de wedstrijd gespeeld. Matavz en Atiba Hutchinson voerden de score in de slotfase verder op.

PSV heeft nu negen punten, AZ staat op vijf punten. Volledig wedstrijdverslag