ARNHEM - Het duel tussen Vitesse en Feyenoord is zondag geëindigd in een 1-0 zege voor de thuisclub. Wilfried Bony maakte in de 90e minuut de winnende treffer, met een fraaie hakbal.

Bij Vitesse stond alles in het teken van de rentree van Theo Janssen. De middenvelder, die nog niet helemaal is afgetraind, speelde voor de rust vooral op eigen helft.

De nieuwe nummer 5 van Vitesse vervulde een sobere rol en trok alleen bij vrije trappen en hoekschoppen naar voren.

Vooral met zijn indraaiende corners vanaf de rechterkant, met zijn 'gevoelige' linkervoet genomen, zorgde de 31-jarige middenvelder voor het nodige gevaar in het Rotterdamse strafschopgebied.

Tactiek

Koeman had in zijn tactiek terdege rekening gehouden met Janssen, met wie hij van januari 2000 tot en met eind 2001 als trainer van Vitesse nog intensief samenwerkte.

Kelvin Leerdam en Lex Immers hielden hem beurtelings in de gaten. Duidelijk was daarbij ook dat beide middenvelders van Feyenoord zo veel mogelijk 'over' Janssen heen moesten gaan om aanvallende acties te maken.

In de eerste helft kwam daarvan weinig terecht. De twee ploegen hielden elkaar op het volle middenveld goed in bedwang. Zowel Vitesse als Feyenoord speelde kort en fel op bal en tegenstander, waardoor de opbouw aan beide kanten voortdurend werd ontregeld.

Uitgespeelde kansen deden zich voor de rust niet voor. Na de pauze kregen beide ploegen aanvallend meer ruimte.

Reis

Jonathan Reis testte doelman Erwin Mulder in de korte hoek, de voor Oranje opgeroepen Daryl Janmaat dwong Piet Velthuizen tot een snoekduik.

Daarna redde de goalie van Vitesse ook fraai op een inzet van dichtbij van Immers, die in de tachtigste minuut de bal ook nog naast tikte.

Met één punt leken beide ploegen uiteindelijk genoegen te moeten nemen. Ook Janssen, die het duel rustig uitspeelde, kon het verschil niet maken. Dat kon Bony, die in de hele wedstrijd amper te zien was, uiteindelijk wel, 1-0.

Vitesse vervolgt de eredivisie na de interlandweek tegen FC Groningen, Feyenoord ontvangt PEC Zwolle. De Arnhemmers hebben hun beste seizoensstart geëvenaard. Ook in 1998/1999 stond de teller op tien punten na vier wedstrijden.