AMSTERDAM - Michael Owen keert mogelijk terug bij Liverpool. Volgens het Amerikaanse ESPN hebben de Reds de 32-jarige spits op het oog als stand-in voor Luis Suarez.

Liverpool zou zijn aandacht verlegd hebben naar de clubloze Owen na een teleurstellend verlopen slot van de transferperiode.

Liverpool liet Andy Carroll op huurbasis vertrekken naar West Ham United, maar slaagde er niet in een vervanger te strikken.

Ondanks hevige speculaties kwamen Daniel Sturridge en Clint Dempsey niet naar Anfield Road.

De ervaren Owen zou uitkomst kunnen bieden. Hij zit zonder club nadat hij afgelopen zomer bij Manchester United vertrok en kan zodoende buiten de transferperiode aangetrokken worden.

Cirkel rond

Een terugkeer zou de cirkel voor Owen rond maken. Hij doorliep de jeugdopleiding van Liverpool en kende tussen 1996 en 2004 succesvolle jaren in de hoofdmacht. Owen werd vervolgens verkocht aan Real Madrid en belandde via Newcastle United uiteindelijk in 2009 bij Manchester.

Owen gaf zaterdag op Twitter toe met enkele clubs in gesprek te zijn. "Natuurlijk kan ik je niet vertellen met wie, maar ik heb al een idee waar ik naartoe zal gaan. Hoewel je natuurlijk nooit weet wie zich nog meer in de strijd kan mengen."