HOOFDDORP - Martin van Geel geeft toe dat het statistisch gezien geen zekerheidje is dat de nieuwe spits van Feyenoord, Graziano Pellè, veel zal scoren.

"Achter het scorend vermogen kun je vraagtekens zetten, maar met goede buitenspelers kan hij ons wellicht verrassen", zegt de technisch directeur tegenover RTV Rijnmond.

Toch heeft de Italiaan, die voor één jaar wordt gehuurd van Parma volgens Van Geel kwaliteiten die nodig zijn om te slagen in Rotterdam.

"Pellè bezit eigenschappen die ontbraken in onze selectie. Hij is 1,93 meter, kopsterk en balvast", aldus de Brabander.

Ook de mening van coach Ronald Koeman, die in het verleden bij AZ kortstondig met Pellè werkte, was belangrijk. "Hij was enthousiast over hem. Ook dat hebben we zwaar mee laten wegen."

Toch stond Pellè niet bovenaan het lijstje in de Kuip. "Het moge duidelijk zijn dat we de afgelopen maanden heel veel spitsen hebben besproken bij Feyenoord", zegt Van Geel.

"Dirk Kuijt, Luc Castaignos, Marc Janko, Roque Santa Cruz en Bojan Krkic zijn enkele spitsen die wij benaderd hebben. Zij hadden uiteindelijk geen interesse of bleken financieel onhaalbaar."