HOOFDDORP - NAC Breda heeft zaterdagavond voor eigen publiek het tweede punt van het seizoen behaald. De formatie van John Karelse speelde met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht. RKC Waalwijk handhaaft zich in de top van de eredivisie na het gelijkspel tegen Heracles Almelo.

Roda JC kon wel een succesje gebruiken. De club uit Kerkrade haalde slechts één schamel winstpuntje uit de eerste drie competitieduels.

''Dan weet je dat een thuiszege op Willem II bijna noodzakelijk is'', besefte de nieuwe trainer Ruud Brood.

De Limburgers hadden het ruim een uur lastig met Willem II, dat net als tijdens de voorgaande duels onbevangen speelde.

Virgil Misidjan beloonde de frisse spelopvatting van de naar het hoogste niveau gepromoveerde Tilburgers bijna met de openingstreffer. Hij schoot na 34 minuten rakelings over.

Het had er veel van weg dat Roda JC de doelpoging van Misidjan als een waarschuwingsschot opnam. De thuisclub creëerde namelijk binnen vijf minuten twee grote kansen. Mitchell Donald schoot in kansrijke positie nog naast.

Malki

Maar wie anders dan Sanharib Malki trof even later wel doel. De spits uit Syrië, vorig seizoen goed voor 25 competitietreffers, reageerde attent nadat doelman David Meul de bal na een inzet van Robbie Wielaert niet meer onder controle had gekregen (1-0).

Roda JC werd na rust sterker en sterker, maar besliste het duel pas in het laatste kwartier. Krisztian Nemeth, international van Hongarije, zorgde na 74 minuten voor opluchting (2-0). Adil Ramzi maakte even later aan alle onzekerheid een einde (3-0).

Willem II moest even voor de derde tegentreffer afscheid nemen van Jordens Peters, die een tweede gele kaart incasseerde.