HOOFDDORP - Zangeres Sheryl Crow heeft de federale agenten die onderzoek deden naar het vermeende dopinggebruik van Lance Armstrong en zijn voormalige ploeg US Postal informatie overhandigd. 

Dat meldt de New York Daily News zaterdag. Crow zou eind 2011 zijn ondervraagd.

De zangeres en Armstrong hadden tussen 2003 en 2006 een relatie en Crow reisde met de Texaan mee gedurende de Tour de France van 2004 en 2005.

Jeff Novitzky, die het federale onderzoek leidde, wil geen commentaar geven op het bericht in de New York Daily News. Toen de federale justitie het onderzoek sloot wegens gebrek aan bewijs, pakte het Amerikaanse antidopingbureau USADA de zaak op.

Die instantie oordeelde vorige week dat Armstrong zijn zeven Tourzeges moet inleveren, deels op basis van het door Novitzky verzamelde bewijs. Het is nog niet duidelijk welke stappen de mondiale wielerunie UCI nu onderneemt.

Crow woonde met Armstrong samen in een appartement in het Spaanse Girona. Deze woning diende volgens Floyd Landis en Tyler Hamilton, oud-ploeggenoten van de Texaan, als distributiecentrum voor prestatiebevorderende middelen.