HOOFDDORP - Voorzitter Michel Platini van de UEFA heeft zijn plan om het EK 2020 in meer dan tien verschillende landen te houden uitgewerkt. Eind dit jaar of begin volgend jaar zal de knoop worden doorgehakt. 

“We zullen over een paar maanden vergaderen met de nationale bonden, zij zullen voor het eind van dit jaar feedback geven”, schetst Platini de procedure in The Guardian.

“Ik wil het EK het liefst houden in dertien landen. De halve finales en de eindstrijd vinden plaats in dezelfde stad. Twaalf andere steden krijgen dan vier wedstrijden.”

Vanaf 2016 nemen 24 landen deel aan het EK, een toename van acht ten opzichte van de edities sinds 1996. In totaal zijn er 51 wedstrijden.

Over vier jaar organiseert Frankrijk het EK.

Doellijntechnologie

Platini blijft overigens een fel tegenstander van het invoeren van doellijntechnologie. De FIFA ging in juli overstag en wil de techniek vanaf december implementeren.

“Ik geloof in het systeem van extra arbiters op de doellijn”, benadrukt Platini. “Technologie is niet goed voor het voetbal. Ik ben er gewoon tegen en zal op mijn 57e niet meer van mening veranderen.”