HOOFDDORP - Igor Sijsling is in de tweede ronde van US Open uitgeschakeld door David Ferrer. 

De als vierde geplaatste Spanjaard rekende in drie sets af met de laatst overgebleven Nederlander in het Amerikaanse Grand Slam-toernooi; 6-2, 6-3 en 7-6.

Eerder sneuvelden Robin Haase, Michaëlla Krajicek, Kiki Bertens en Arantxa Rus al vroegtijdig bij het laatste Grand Slam van het seizoen.

Sijsling kon aan het begin van de eerste set nog mee met de Spaanse nummer vijf van de wereld. Dankzij een sterke reeks wist hij breakpunten op zijn eigen service weg te werken en leek hij in de derde game door de opslag van zijn tegenstander heen te gaan.

Ferrer slaagde er echter in om bij een 0-4 stand alle drie de breakkansen van de Amsterdammer weg te werken. Daarmee was het verzet van Sijsling in de eerste set gebroken.

Hij leverde meteen zijn opslag in en moest met lede ogen toekijken hoe zijn tegenstander op 'love' naar 4-1 uitliep.

Rosmalen

Het beeld deed denken aan het duel dat de twee eerder dit jaar in de kwartfinale van het tennistoernooi van Rosmalen uitvochten. In slechts veertig minuten tijd walste de Spanjaard destijds met 6-0 en 6-1 over de Nederlander heen.

Sijsling leek vastberaden om in New York niet met dergelijke cijfers te verliezen. Toch kreeg de Spaanse topspeler al na slechts 25 minuten spelen de eerste drie setpoints op de service van zijn tegenstander.

De 24-jarige Amsterdammer, die moeite had met zijn eerste opslag, wist er slechts één weg te werken.

Shirt

Met een nieuw shirt om de schouders ging Ferrer in de tweede set verder waar hij in de eerste gebleven was. Het leek erop alsof hij zo snel mogelijk klaar wilde zijn met Sijsling. Binnen een mum van tijd stond er een tussenstand van 3-0 op het scorebord.

In het restant van de set wist Sijsling beter partij te bieden en stond hij zijn service niet meer af. Voor Ferrer was er ook geen noodzaak meer om aan te dringen. Met een break op zak kon hij de setwinst bij 5-3 op zijn eigen service veilig stellen.

In de derde set kende Sijsling een opleving. Hij kreeg de Spaanse topper aan het wankelen, wist na een break terug te komen door zelf door de opslag van Ferrer heen te gaan, maar moest in de spannende tiebreak (14-12) alsnog zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.

Beste resultaat

Het bereiken van de tweede ronde in New York, waar hij debuteerde, betekende voor Sijsling sowieso al zijn beste resultaat ooit op een Grand Slam.

Hij deed pas twee keer mee aan een toernooi op het hoogste niveau. Zowel op Roland Garros als op Wimbledon wist hij de eerste ronde echter niet te overleven.