HOOFDDORP - Wesley Verhoek speelt de komende vier seizoenen voor Feyenoord. De vleugelspeler komt over van FC Twente, waar hij slechts een half jaar onder contract stond.

In de winterstop van het voorbije seizoen verruilde de aanvaller ADO Den Haag voor de Tukkers.

In Enschede wist de 'assistkoning' van 2010-2011 echter geen basisplaats te veroveren.

Verhoek, die vorig jaar op het laatste moment een transfer naar het Engelse Nottingham Forest liet schieten, zou naar verluidt dichter bij Den Haag willen spelen.

De naam van Verhoek zong volgens technisch directeur Martin van Geel al langer rond in de Kuip. "Al in de tijd dat Wesley bij ADO Den Haag speelde, stond hij bij ons op de schaduwlijst", zegt de Brabander op de clubsite.

"Hij is een snelle en sterke speler met een fantastische trap, die bovendien in de kracht van zijn voetballeven is. Hij is bovendien een type van wie wij verwachten dat hij gedragen zal worden door het legioen."

Jerson Cabral

Jerson Cabral bewandelt de omgekeerde weg. De buitenspeler verruilt Feyenoord voor FC Twente. In de Grolsch Veste wordt hij herenigd met zijn voormalige ploeggenoten Luc Castaignos en Leroy Fer.

Van Geel is opgelucht dat Feyenoord Cabral nog van de hand heeft kunnen doen. Het contract van de speler uit de eigen jeugdopleiding liep aan het einde van dit seizoen af.

"Dit is voor alle partijen de beste oplossing. Jerson wilde niet bijtekenen en belandde bovendien de afgelopen tijd vaker op de bank dan hem lief was."

"Cabral en Verhoek waren allebei toe aan een nieuwe impuls in hun carrière. Ik ben blij dat we daar met FC Twente heel snel en heel goed uit zijn gekomen."