HOOFDDORP - Ryan Babel zet zijn loopbaan voort bij Ajax. De 25-jarige transfervrije vleugelaanvaller tekent een contract voor één seizoen in Amsterdam.

Babel moet nog wel medisch worden gekeurd in de Arena, zo liet de clubleiding weten.

Ajax heeft daarvoor nog even de tijd, omdat Babel zonder club zit en daardoor ook na het sluiten van de transfermarkt mag worden aangetrokken.

''We hebben bewust voor een contract van één seizoen gekozen'', zei directeur voetbalzaken Marc Overmars op de website van Ajax.

''Dat heeft te maken met de kwetsbaarheid van onze voorhoede. Ryan wil graag hier heen, hij wil laten zien dat hij een goede speler is en dat kan bij ons. En als dat lukt, helpt hij Ajax én zichzelf.''

Liverpool

Babel is een product van de jeugdopleiding van de Amsterdammers en keert na een mislukt avontuur bij het Engelse Liverpool en het Duitse Hoffenheim terug bij de regerend landskampioen.

De aanvaller kocht donderdag zijn contract bij de Duitse club, waar hij was teruggezet naar de amateurs, af zodat hij op zoek kon gaan naar een nieuwe werkgever.

Babel hoopt zich bij Ajax weer in de kijker te spelen van de Europese topclubs. Dat wil hij voornamelijk doen in de Champions League waarin de Amsterdammers het moeten opnemen tegen Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund.

De 25-jarige Babel doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in het seizoen 2003/2004 in het eerste elftal. Hij vertrok vijf jaar geleden voor zeventien miljoen euro naar Liverpool, waar hij de eerste drie seizoenen nog veel speeltijd kreeg.

Babel kwam in zijn vierde seizoen niet meer voor in de plannen van de technische leiding van Engelse topclub. Hij verloor zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal en vertrok naar Hoffenheim