Arsenal, Real Madrid, AC Milan en AS Monaco hebben zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Britten, Italianen en Fransen wonnen van hun tegenstanders, terwijl Real Madrid genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Arsenal heeft woensdag in navolging van stadgenootChelsea probleemloos de kwartfinales bereikt. De koploper van de Premier League versloeg Celta de Vigowoensdag met 2-0. Bij rust was het duel al beslist door tweetreffers van Thierry Henry, de eerste op fraai aangeven van DennisBergkamp. In Spanje had Arsenal al met 3-2 gewonnen.

Real Madrid

Real Madrid had aan een treffer vanZinedine Zidane genoeg. De Franse vedetteopende in een zinderend duel tegen Bayern München de score na ruim een half uur met eenmoeilijke, hoge volley; nog met links ook. Daar bleef het bij. Deeerste wedstrijd in München eindigde in 1-1.

AC Milan

De titelverdediger AC Milan, pas laat op schot, versloegSparta Praag woensdagavond in San Siro met 4-1. Filippo Inzaghiscoorde vlak voor rust met een kopbal. Het was de eerste keer dathij gevaarlijk werd.

Invaller Tomas Jun, nog geen twee minuten in het veld, maakte naeen uur gelijk. De Oekraïense spits Andrej Sjevtsjenko had echtereen gepast antwoord klaar. Clarence Seedorf ontbrak bij Milan dooreen dijbeenblessure. Het eerste duel in Praag was in 0-0 geëindigd.

AS Monaco

AS Monaco heeft ten koste van Lokomotiv Moskou delaatste acht bereikt. De Fransen wonnen met-0, dat was precies genoeg. Dado Prso maakte het bevrijdendedoelpunt na een uur. In de eerste helft had de Kroaat al eenstrafschop gemist. Lokomotiv, dat thuis met 2-1 had gezegevierd,speelde meer dan een uur met tien man. Loskov kreeg al in de 22eminuut zijn tweede gele kaart.

Chelsea (Engeland), Deportivo la Coruña (Spanje), FC Porto (Portugal) enOlympique Lyon (Frankrijk) plaatsten zich al eerder voor de kwartfinales.