AUXERRE - In de jacht op het derde toegangsbewijs voor dekwartfinale van de UEFA-beker binnen vier jaar stuit PSV donderdagop een zwaar gehavend Auxerre. Gesterkt door de recenteoverwinningen op Perugia en FC Utrecht hoopt de regerendlandskampioen al tijdens de eerste ontmoeting met de Fransetalentenfabriek te profiteren van de absentie van vier belangrijkespelers.

Tot zijn grote teleurstelling kan trainer Guy Roux, bezig metzijn 33e seizoen met Auxerre, tijdens het duel met PSV nietbeschikken over de geschorste aanvaller Kapo en de verdedigersRadet, Mexes en Boumsong. De laatste twee spelers maken sinds kortdeel uit van de Franse nationale selectie en missen naar allewaarschijnlijkheid over twee weken ook de return in Eindhoven.

Fitte indruk

De lichtgeblesseerde spelers van PSV maakten tijdens de laatstetest voor de eerste wedstrijd in de vierde ronde van de UEFA-bekereen fitte indruk. De Jong, Vennegoor of Hesselink, Park en Fabertrotseerden net als hun ploeggenoten de soms hevige sneeuwval entrainden onder toeziend oog van Erwin Koeman volledig mee.

Deassistent-trainer verving Guus Hiddink. Deze ontbrak wegens eensterfgeval, maar zal tijdens de wedstrijd wel gewoon op de bankplaatsnemen. De al langer geblesseerde Vogel, Rommedahl, Ooijer,Bogelund en Leandro ontbreken nog bij PSV.

Levensgevaarlijk

In de aanloop van het duel met Auxerre, dat eerder dit seizoenonder meer FC Utrecht bedwong, spraken ze bij PSV veelvuldig overhet spitsenkoppel van Auxerre. Topschutter Cissé en Kalou vormendit seizoen een levensgevaarlijk duo. "Ze zijn onberekenbaar.Vooral Kalou is sinds zijn vertrek bij Feyenoord veel sterkergeworden", verwoordde Koeman. "Ik weet dat Cissé de laatste achtduel slechts een keer heeft gescoord. Maar dat zegt ons niet zoveel."

De tegenvallende productie van de handige spits vertaalt zichook in de resultaten van Auxerre. De club won slechts twee van delaatste vier duels en heeft inmiddels twaalf punten minder dankoploper Monaco. Auxerre is er alles aan gelegen lang actief teblijven in Europa. De UEFA-beker is voor de huidige spelersgroepzo'n beetje de laatste mogelijkheid om samen een prijs te winnen.

Kraamkamer

De kans is groot dat de kraamkamer van het Franse voetbal weereens afscheid van de vier belangrijkste spelers moet nemen. Cisséheeft een voorcontract bij Liverpool getekend. Voor Mexes bestaatinteresse van Arsenal en Juventus, Boumsong vertrekt naar GlasgowRangers en Kapo is aan het einde van het seizoen transfervrij.

Naar goed voorbeeld van Feyenoord twee jaar geleden richt ookPSV zich helemaal op de UEFA-beker. "De wedstrijd van zondag tegenFeyenoord telt nog even niet. Iedereen moet alles geven en kleinepijntjes overwinnen. Zulke wedstrijden moet je als voetballer zelfsmet een gebroken been willen spelen", aldus Koeman, die verklaptedat Van der Schaaf wederom de geblesseerde Vogel mag vervangen. DeJong zal waarschijnlijk als spits de voorkeur boven Vennegoor ofHesselink krijgen.

Geschiedenis

"We hebben veel vertrouwen in een goed resultaat", aldusKoeman. "Belangrijk is dat we hier scoren en niet verliezen." Meteen zege op Auxerre schrijft PSV geschiedenis. Na negen officiëleontmoetingen op Franse bodem wachten de Eindhovenaren nog steeds opde eerste zege.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus; Colin, Hofland, Boumaen Lee; Lucius, Van Bommel, Van der Schaaf en Robben; De Jong enKezman.