HOOFDDORP - Troy Douglas neemt donderdagavond afscheid als bondscoach van de Nederlandse sprinters. De tot Nederlander genaturaliseerde Bermudiaan keert terug naar zijn geboorteland om het atletiekprogramma onder handen te nemen.

Door Anne Joldersma

"Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging", laat de 49-jarige Douglas donderdag aan NUsport weten. "Op Bermuda krijg ik een nieuwe kans, een nieuw perspectief. We gaan ervoor." Douglas was van 2006 tot en met 2012 bondscoach namens Nederland.

De oud-sprinter, die op de Zomerspelen van 1988, 1992 en 1996 voor Bermuda in actie kwam en in 2004 namens Nederland deelnam aan de Olympische Spelen, moet een nieuw programma opzetten op zijn geboorte-eiland.

"Ik krijg het hele programma onder me. Dus van de sprint tot aan de middenlangeafstanden en het verspringen. Het is een mooie kans. De laatste vier, vijf jaar zijn er heel veel goede jongens opgekomen op Bermuda. Maar ze missen nog een sterk programma om ze te begeleiden."

Afscheid

Donderdagavond komt het Nederlandse estafetteteam nog in actie bij de Diamond League in Zürich. Zonder Churandy Martina hoopt Douglas dat zijn vier sprinters het einde van het seizoen afsluiten met een plek bij de beste drie.

"De wedstrijd vanavond is de laatste voor de jongens. Het is een mooi afscheid, daarna is het over en done", verklaart Douglas die op 1 oktober begint op Bermuda. "We hebben veel bereikt, ik ben trots op de jongens. Een podiumplaats zou leuk zijn. We zitten in een goede baan dus alles is mogelijk."