MELBOURNE/PARIJS - De failliete formule-1-renstal van Alain Prost is alsnog opgekocht en doet misschien onder een andere naam nog mee aan het komende grandprix-seizoen. Teambaas Tom Walkinshaw van Arrows maakte vrijdag bekend dat zijn racegroep de technische expertise levert aan de nieuwe eigenaar.

Wie de nieuwe eigenaar is en hoeveel geld er met de overname is gemoeid, wilde Walkinshaw niet prijsgeven. Volgens anonieme bronnen rond de Franse curator van Prost heeft een Britse zakenman ruim 2,5 miljoen euro betaald voor de auto's en andere bezittingen van de failliete renstal.

Walkinshaw was er in Melbourne, waar vrijdag de eerste trainingen voor de Grote Prijs van Australië werden verreden, vrij duidelijk over. De auto's van Prost gaan volgens hem dit seizoen alsnog rijden in de grand prix's. "Is het niet al in Maleisië, dan zeker in Brazilië", zei de Schot, die onlangs Jos Verstappen uit zijn Arrows-team zette.

Zijn beweringen lokten een boze reactie uit bij Paul Stoddart. De baas van het Minardi

"Er komt een enorme rechtszaak als Walkinshaw op de tweede grand prix in Maleisië met een nieuw team op de proppen komt. Wat mij betreft kan hij pas meedoen als ik alle rechtszaken heb verloren."

De grote baas van Ferrari