HOOFDDORP - Ibrahim Afellay komt komend seizoen waarschijnlijk uit voor Schalke 04.

Door Edwin Struis

Het management van Afellay onderhandelt donderdagmiddag met een delegatie van Schalke 04 in Düsseldorf, zo laat Rob Jansen, de zaakwaarnemer van de international, aan NUsport weten. Vermoedelijk wordt er een akkoord bereikt.

“Het betreft een overgang op huurbasis. Zowel Barcelona als Afellay staat er positief in. Dit is voor alle partijen het beste.”

Clemens Tönnies, de voorzitter van Schalke 04, rekent op de komst van Afellay. “Het licht is op groen gezet door de raad van toezicht. Hij is een superspeler.”

Bij Schalke kan Afellay teamgenoot worden van Klaas-Jan Huntelaar, die net als hij ook voor het Nederlands elftal speelt. 

Schalke 04 zal José Manuel Jurado voor 4,5 miljoen euro verkopen aan Spartak Moskou. De Spaanse middenvelder kwam in 2010 voor dertien miljoen euro over van Atlético Madrid, maar slaagde er niet in te imponeren in de Bundesliga.

Zware blessure 

Bij Barcelona had Afellay voorlopig weinig uitzicht op speeltijd. Trainer Tito Vilanova liet hem voor de eerste officiële wedstrijden van dit seizoen buiten de wedstrijdselectie.

De voormalige PSV'er stond afgelopen seizoen lang aan de kant door een zware knieblessure en was maar net op tijd fit om met Oranje aan het EK deel te nemen.

Huub Stevens is de trainer van Schalke 04. Met hem werkte Afellay in het verleden enige tijd samen bij PSV.

Lees alle transfernieuws op ons speciale katern