PRAAG - Het is nog onzeker of Feyenoord donderdag kan beschikken over Stefan de Vrij. De aanvoerder is meegegaan naar Praag, waar de Rotterdammers de uitwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League spelen tegen Sparta Praag.

De verdediger is herstellende van een enkelblessure en trainde dinsdag nog mee met de A1.

''Dat ging goed, maar we wachten ook de training af", vertelde Koeman woensdag voorafgaand aan de oefensessie op de persconferentie. ''Donderdagochtend beslissen we dan of hij klaar is om te spelen of niet."

Feyenoord moet in Praag een goed resultaat behalen om zich te plaatsen voor de groepsfase. Het eerste duel in Rotterdam eindigde in 2-2. De thuisploeg stond toen lang met 2-0 achter, maar kon dat in de tweede helft rechtzetten.

''Die wedstrijd heeft uitgewezen dat we met lef en durf moeten voetballen om het Sparta Praag moeilijk te maken. Of dat lukt, zal heel bepalend zijn voor het resultaat morgen", aldus Koeman.

De Rotterdammers treden waarschijnlijk net als tegen Heracles Almelo aan met twee spitsen: Ruben Schaken en Sekou Cissé. Voormalig AZ-spits Graziano Pellè zou in beeld zijn om de Rotterdamse voorhoede te versterken. Op dat gerucht wilde de trainer niet ingaan.