HOOFDDORP - Igor Sijsling is woensdag op knappe wijze doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. De Nederlander won in drie sets van de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver: 7-5, 6-3 en 6-4.

Sijsling maakte zijn debuut in New York, maar in tegenstelling tot zijn eerste optredens op Roland Garros en Wimbledon, wist hij nu wel de eerste ronde te overleven.

Sijsling serveerde uitstekend en gaf Gimeno-Traver nauwelijks kansen in zijn games. De Amsterdammer, opgeklommen naar de 78e plek op de wereldranglijst, maakte bovendien nauwelijks onnodige fouten.

Na een lastige eerste set, had Sijsling in de het tweede en derde bedrijf weinig problemen meer met de nummer 96 van de wereld.

Sijsling speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van het duel tussen David Ferrer, als vierde geplaatst, en Kevin Anderson. Sijsling speelde één keer eerder tegen de huidige nummer vijf van de wereld, dit jaar in de kwartfinales van de Unicef Open in Rosmalen.

Ferrer (dertig) gunde Sijsling toen slechts één game (6-0 en 6-1) en pakte uiteindelijk ook de titel. De tennisser uit Valencia won dit jaar al vijf ATP-toernooien, maar wacht nog op zijn eerste Grand Slam-titel.

Eerder bereikte Kiki Bertens bij de vrouwen al de tweede ronde. De drie andere Nederlandse deelnemers aan het enkelspel werden uitgeschakeld in New York.