HOOFDDORP - Joaquim Rodriguez heeft woensdag uitstekende zaken gedaan in de Vuelta. De Spanjaard werd in de tijdrit over bijna veertig kilometer van Cambados naar Pontevedra zevende en behield de leiding in het algemeen klassement.

De race tegen de klok werd verrassend gewonnen door Fredrik Kessiakoff. De Zweed in dienst van Astana was de beste over het heuvelachtige parcours en hield Contador zeventien seconden achter zich.

Chris Froome werd derde en eindigde 39 seconden achter Kessiakoff. 

Het verschil tussen Rodriguez en Contador in het algemeen klassement bedraagt maar een seconde. Froome volgt op zeventien tellen van Rodriguez. Alejandro Valverde blijft dankzij zijn vierde plek in de tijdrit ook vierde in het klassement. Hij heeft daarin een achterstand van 59 seconden.

Robert Gesink ging hard van start, maar de Raborenner moest in het tweede gedeelte veel tijd inleveren en eindigde als twaalfde. Hij blijft wel vijfde in het algemeen klassement. Ook Lars Boom en Laurens ten Dam reden een goede tijdrit. Zij eindigden als respectievelijk achttiende en twintigste.

Bauke Mollema verloor veel tijd in de race tegen de klok en staat in het algemeen klassement bijna een minuut achter teamgenoot Ten Dam, die negende is. Mollema staat een plek lager.

Bekijk de klassementen