HOOFDDORP - FC Twente is niet de enige gegadigde voor Edson Braafheid. De Tukkers willen de bij Hoffenheim in ongenade gevallen linksback graag huren.

Twente, dat waarschijnlijk pas in actie komt bij een vertrek van Douglas, ondervindt concurrentie van Vitesse en het Belgische Racing Genk, de club van trainer Mario Been.

Braafheids zaakwaarnemer Sigi Lens bevestigt dat die clubs zich voor de speler gemeld hebben.

Bij Hoffenheim kwam Braafheid afgelopen seizoen tot 21 wedstrijden, maar is hij net als ploeggenoot Ryan Babel door trainer Markus Babbel teruggezet naar de amateurs.

''Ik heb wel oren naar een terugkeer naar Nederland'', reageert Braafheid tegenover NUsport op de belangstelling. Hij noemt 'persoonlijke voorkeuren van de trainer' de reden dat hij bij Hoffenheim op het tweede plan is beland.

Tijd dringt

Indien Braafheid geen nieuwe club vindt voor de transferdeadline van 31 augustus, dan is het de bedoeling dat hij weer aansluit bij de hoofdmacht. Lens: ''Maar de vooruitzichten zijn bij Hoffenheim niet al te best. De tijd gaat dringen, we hopen op een goede oplossing.''

Braafheid kwam tussen 2006 en 2009 ook al uit voor Twente, dat hem overnam van FC Utrecht. Avonturen bij Bayern München en Celtic (op huurbasis) werden vervolgens geen succes. In januari 2011 nam Hoffenheim hem over. Hij heeft bij de Bundesligaclub nog een contract tot medio 2014.