AMSTERDAM - Ajax neemt voor het einde van de week, als de transfermarkt sluit, mogelijk toch nog afscheid van Miralem Suljemani.

Bij de Amsterdamse club heeft zich een serieuze gegadigde voor de aanvaller gemeld. Marc Overmars, directeur voetbalzaken, wil de betreffende buitenlandse club nog niet bekend maken.

Volgens Engelse media onderzoekt West Ham United of het Sulejmani kan kopen. Die club toonde eerder interesse in de Serviër. De transfer mislukte omdat de inmiddels 23-jarige aanvaller geen werkvergunning kreeg.

Ajax wil graag meewerken aan een transfer omdat de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis (16 miljoen euro) zijn aflopende contract niet wil verlengen. Daardoor bestaat de kans dat de aanvaller volgende zomer transfervrij de ArenA verlaat.

Van der Wiel

Gregory van der Wiel, eveneens in het bezit van een aflopende verbintenis, heeft zijn zaakwaarnemer ook opdracht gegeven om naar een geschikte club te zoeken. Ajax heeft echter nog geen bod op de rechtsback ontvangen.

De kampioen wil de komende dagen meewerken aan een (tijdelijk) vertrek van Lorenzo Ebecilio en Dico Koppers. Zij komen voorlopig niet voor in de plannen van trainer Frank de Boer.