HOOFDDORP - Jo-Wilfried Tsonga heeft dinsdag zonder al te veel problemen de tweede ronde van de US Open bereikt. De nummer vijf van de plaatsingslijst rekende in drie sets af met Karol Beck: 6-3, 6-1 en 7-6 (2).

Tsonga leunde in zijn eerste partij in New York op zijn sterke service. De Fransman sloeg dertien aces en sloeg in tegenstelling tot Beck meer winners dan onnodige fouten.

Tsonga speelt in de volgende ronde tegen de Slowaak Martin Klizan.

Ook Tomas Berdych drong door tot de tweede ronde in New York. De Tsjechische nummer zes van de plaatsingslijst had het een set lastig met David Goffin: 7-5, 6-3 en 6-3.

De Belg kreeg in de eerste set elf kansen om Berdych te breken, maar wist er maar een van te benutten. De Tsjech was een stuk effectiever en benutte twee van zijn vier kansen.

Ook in het tweede en derde bedrijf kreeg Goffin genoeg kansen om de partij naar zijn hand te zetten, maar Berdych werkte veel breekpunten en trok de partij uiteindelijk vrij simpel naar zich toe.

Hij speelt in de tweede ronde tegen de Est Jurgen Zopp.

Almagro en Roddick

Nicolas Almagro had het in zijn eerste rondepartij eveneens lastig. De nummer elf van de plaatsingslijst moest een set afstaan aan Radek Stepanek, maar zegevierde wel: 6-4, 6-7 (5), 6-3 en 6-4.

De Spanjaard Almagro treft in de tweede ronde Nicolas Mahut of Philipp Petzschner.

De Amerikaan Andy Roddick won zijn eerste partij voor eigen publiek simpel. De winnaar van 2003 rekende met 6-3, 6-4 en 6-4 af met Rhyne Williams. Roddick strijdt met Carlos Berlocq of Bernard Tomic om een plek in de derde ronde.