HOOFDDORP - De tiende etappe in de Vuelta is dinsdag gewonnen door John Degenkolb. De sprinter van Argos-Shimano was na 190 kilometer opnieuw de sterkste in een massasprint. 

Degenkolb boekte alweer zijn vierde zege in deze Ronde van Spanje en bleef in de lange spurt Nacer Bouhanni en Daniele Bennati ruim voor. Pim Ligthart was de beste Nederlander. Hij eindigde als zevende.

In het klassement verandert er niets. Joaquim Rodriguez blijft de leider voor Chris Froome.

Al in de eerste kilometer ontsnapten Adrian Palomares en Javier Aramendia. Hun maximale voorsprong was ruim zes minuten. Pim Ligthart probeerde zich bij het duo te voegen, maar de Nederlandse renner van Vacansoleil-DCM geraakte niet bij de Spanjaarden.

Op ruim 33 kilometer van de streep werden Palomares en Aramendia onder aanvoering van GreenEdge ingelopen door het peloton. De Australische formatie kon het hoge tempo, mede door enkele heuveltjes in het parcours, niet volhouden. Team Sky nam het kopwerk over.

Ben Swift, de sprinter van de Britse formatie, kwam er in de laatste meters niet aan te pas. Het wegdek liep ligt bergopwaarts en Degenkolb was voor de vierde maal de snelste in de massasprint.