HOOFDDORP - Theo Janssen is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd bij Vitesse. Dat gebeurde op Papendal, waar de Arnhemse club traint.

Er wordt aan een nieuwe trainingsaccomodatie op die locatie gewerkt. ''Deze locatie is gekozen omdat Theo het verleden en de toekomst heeft. Dat heeft Papendal ook'', sprak Vitesse-directeur Erwin Kasakowski.

Janssen keert terug bij zijn oude club na een avontuur bij Ajax, dat slechts één jaar duurde maar hem wel een landstitel bracht. ''Ik hoop dat ik de komende jaren en ook daarna nog belangrijk kan zijn voor Vitesse'', zei de 31-jarige linkspoot zelf. Hij tekende een driejarig contract.

''Wat hier straks staat is echt schitterend'', aldus Janssen over de in aanbouw zijnde accomodatie. ''Ik snap dat we hier nu zitten op deze plek. Dit is de toekomst.''

Janssen kijkt uit naar de samenwerking met coach Fred Rutten. ''Ik weet hoe de trainer over voetbal denkt: hetzelfde als ik. Ik kende hem natuurlijk al.''

De middenvelder gaat in Arnhem met rugnummer 5 spelen. Dat droeg tot voor kort de naar Manchester United vertrokken Alexander Büttner.