NEW YORK - Michaëlla Krajicek en Robin Haase zijn dinsdagnacht niet doorgedrongen tot de tweede ronde van de US Open. 

De Nederlandse tennisster was niet opgewassen tegen de Française Pauline Parmentier.

Krajicek legde het met 6-2 en 6-4 af tegen haar rivale.

Parmentier neemt het in de tweede ronde van het toernooi op tegen de Belgische Yanina Wickmayer.

Krajicek speelde ruim twee maanden geen toernooien vanwege een virale infectie. Ook bekende ze kort voor de US Open dat er problemen met haar hart waren.

Het gebrek aan wedstrijdritme brak haar op tegen Parmentier, die in beide sets meteen de service brak van Krajicek. In de tweede set lukte het de Almeerse nog wel een keer terug te breken op de service van Parmentier, maar een game later was de Française al weer bij de les.

Krajicek hoeft het toernooi in New York nog niet te verlaten. Ze komt nog uit in het dubbelspel.

Haase

In het mannentoernooi was Haase in de openingsronde niet opgewassen tegen de Spanjaard Feliciano Lopez.

Het lukte Haase maar niet om staande te blijven tegenover zijn als dertigste geplaatste opponent. De Nederlander verloor uiteindelijk met 6-3, 7-5 en 6-2.

De 25-jarige tennisser lijkt zijn momentum kwijt te zijn. In Winston-Salem kwam hij vorige week niet verder dan de tweede ronde, terwijl hij daar vorig jaar de halve finales haalde.

Flink balen

''Het was een wedstrijd die verloopt zoals je niet wilt dat hij verloopt’’, zei de 25-jarige Haase na afloop.

''Ik werd na drie games al gebroken. Daarna kreeg ik nauwelijks kansen op de service van Lopez. Ja, dit is flink balen. Het was eigenlijk verschrikkelijk hoe het liep en hoe ik ook foute keuzes maakte op verschillende momenten. Ik had er echt wel meer van verwacht want juist op de Grand Slam-toernooien wil je goed presteren.’’

De tweede set leek nog op een tiebreak uit te monden, maar Haase sloeg een paar ballen goed mis en gaf Lopez de gelegenheid de set uit te serveren.

De Hagenaar, nu de nummer 48 van de wereld, zal vermoedelijk na het toernooi wat zakken op de ranglijst. ,,Mijn doel voor dit jaar is binnen de top 30 te eindigen. Dat zal heel moeilijk worden, maar ik ga er wel voor, want een sportman moet de lat hoog leggen en zichzelf steeds willen verbeteren.’’

Lees alles over de US Open op onze special