ARNHEM - Na weken onderhandelen heeft Vitesse eindelijk Theo Janssen binnen. De middenvelder komt over van Ajax en speelt de komende drie seizoenen in de Gelredome.

Dat meldt zijn managementbureau Sport-Promotion op de website.

"Ik voel me opgelucht, zo kun je het wel stellen ja. Dit heeft echt allemaal veel te lang geduurd", reageerde Janssen.

De geboren Arnhemmer was al akkoord met Vitesse, maar de clubs moesten er nog uitkomen.

Beide clubs bereikten aanvankelijk een akkoord over een afkoopsom van 600.000 euro, maar eigenaar Merab Jordania liet plotseling weten dat hij maar een half miljoen wilde overmaken.

Gevoel

Vitesse besloot maandag toch akkoord te gaan met het oorspronkelijke bedrag. Janssen: "De vertraging lag niet aan mij of aan onze eisen."

"Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren."

Janssen heeft daarom bijna de helft van zijn salaris ingeleverd om terug te keren naar de club waar hij tussen 1998 en 2008 ook al speelde. "Gevoel is voor mij belangrijker dan euro's."

"Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs.''

Perspectief

Janssen kijkt er naar uit om aan te sluiten bij de formatie van coach Fred Rutten. "Ik ben echt blij dat de kogel nu door de kerk is. Er is duidelijkheid, iedereen weet waar hij aan toe is."

"Voor mij ligt de toekomst bij Vitesse. Daar staat een goede, jonge ploeg die stappen moet gaan zetten. Ik weet zeker dat ik daar een ondersteunende rol in kan spelen.''

Ondanks zijn vertrek kijkt Janssen positief terug op zijn tijd bij Ajax. "We hebben toch de titel gepakt vorig seizoen, dat was een kick om mee te maken. De reden dat ik weg wilde heeft ook niets te maken met de club op zich, maar alles met het perspectief dat ik geboden kreeg op het veld."