ARNHEM - De transfer van Theo Janssen van Ajax naar Vitesse is nog niet afgerond. Beide clubs bereikten vrijdagmiddag aanvankelijk een akkoord over een afkoopsom van 600.000 euro.

Merab Jordania, de eigenaar van de club uit Arnhem, liet vrijdagavond echter plotseling weten dat hij slechts 500.000 euro voor de middenvelder wil betalen.

Dat vertelde Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Theo Janssen, zondagavond in Studio Voetbal. ''Ik kan alleen maar hopen dat Vitesse het bedrag alsnog wil betalen'', zei hij.

''Ajax heeft vorig jaar zo'n drie miljoen euro voor Janssen betaald. Zij vragen in onze ogen een reële afkoopsom. Theo zelf is bereid om bijna de helft van zijn salaris in te leveren. Op 100.000 euro laat je Theo lijkt mij niet lopen.''

Ajax en Vitesse hebben tot vrijdagavond 24.00 uur de tijd om een akkoord te sluiten. Daarna gaat de transfermarkt tot aan de winterstop op slot.

''Theo wil dolgraag terug naar Vitesse'', benadrukt zijn zaakwaarnemer. ''Maar hij is ook een prof. Hij zal bij Ajax zijn best doen als de transfer niet doorgaat.''