GRONINGEN - PSV heeft zondag wederom een overtuigende zege geboekt. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg FC Groningen in de Euroborg met 3-1.

Atiba Hutchinson, Dries Mertens en Memphis Depay bezorgden de bezoekers de verdiende zege, waardoor PSV na drie competitieduels op zes punten staat.

PSV was lange tijd heer en meester in de Euroborg, maar verzuimde de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Daardoor kon FC Groningen zich op basis van een opportunistische strijdwijze terugknokken in de wedstrijd.

Het doelpunt waar de noorderlingen na rust fanatiek op joegen, bleef echter uit. PSV liep vervolgens in de laatste twintig minuten uit naar de derde ruime zege op rij.

Counter

De bezoekers uit Eindhoven hadden de wedstrijd voor rust stevig in handen, mede omdat Groningen ver terug plooide en gokte op de counter. Het resulteerde tot twee grote kansen in het eerste kwartier voor Jetro Willems en Tim Matavz, die beiden op doelman Luciano stuitten.

Hoewel Groningen voor rust afwachtend speelde, kreeg het toch de nodige kansjes. Michael de Leeuw schoot de bal net voorlangs, een pegel van Género Zeefuik belandde op de vuisten van keeper Przemyslaw Tyton en Leandro Bacuna trof uit een vrije trap de lat.

Toch was het PSV dat, in lijn met het spelbeeld, enkele minuten voor rust de leiding nam. Hutchinson kon aan de rechterkant opstomen en tikte een steekpass van Dries Mertens vervolgens beheerst over Luciano (0-1).

Geen stootkracht

In de tweede helft verloor PSV even grip op de wedstrijd, omdat Groningen steeds meer duels op het middenveld won.

De noorderlingen misten voorin echter de stootkracht om door te drukken. Nadat Mertens in de 72e minuut de Eindhovense voorsprong had verdubbeld, was de wedstrijd gespeeld. Invaller Depay maakte de derde, waarna Mitchell Schet nog wat terug deed namens de thuisclub: 1-3.