NEW YORK - Michaëlla Krajicek had de afgelopen maanden last van een hartprobleem. Dat zei de tennisster in New York tijdens een interview met tennistv.nl.

Veel wil Krajicek niet kwijt over de aandoening. ''Het duurde redelijk lang. Langer dan verwacht'', stelde ze voor de camera.

Ook stress speelde een rol bij haar afwezigheid op verscheidene grote toernooien, waaronder Wimbledon en de Olympische Spelen.

''Ze hadden nog een paar andere dingen gevonden. Niks levensbedreigends, ik kon gewoon niet spelen'', zegt de tennisster.

Inmiddels is de sportster naar eigen zeggen ''weer fit en gezond. Mijn lichaam kan het nu gewoon aan'', aldus Krajicek, die maandag in actie komt op de US Open.

Hartmonitor

De doktoren hebben Krajicek de afgelopen maanden met een hartmonitor in de gaten gehouden. De huidige nummer 83 van de wereld had eveneens last van ademhalingsproblemen.

Ze blikte eerder deze week tegen NUsport al terug op die zware tijd. "Het was geen vrolijke periode. Ik ben eigenlijk het afgelopen halfjaar niet echt topfit geweest."

Krajicek heeft soms moeite om met de druk om te gaan. "Mensen in mijn omgeving benadrukken dat ik daar niet mee bezig moet zijn, vooral niet tijdens partijen. Als ik straks weer tussen al die speelsters rondloop, word ik vanzelf wat rustiger."

Ze zal de komende tijd nog met extra belangstelling worden gevolgd door de medici. "Ik moet nog wat tests ondergaan, maar train nu redelijk veel en zonder problemen."

Lees alles over de US Open op de special van NUsport