HOOFDDORP – ADO Den Haag heeft na twee gelijk spelen de eerste zege gepakt in het nieuwe seizoen. In Venlo was de ploeg van Maurice Steijn met 2-4 te sterk voor VVV.

De Limburgers begonnen goed, kwamen op voorsprong, maar gaven vervolgens het initiatief uit handen. VVV blijft na drie duels staan op een punt. 

Aanvankelijk had de thuisploeg het beste van het spel. Het overwicht van de formatie van trainer Ton Lokhoff leidde na negen minuten tot de 1-0. Marcel Seip scoorde zijn eerste doelpunt voor het elftal uit Venlo. Hij deed dat na doorkoppen van Maya Yoshida.

Al na drie minuten was ADO ontsnapt. Een overtreding van Kevin Jansen op de rand van het strafschopgebied op de doorgebroken Ricky van Haaren bleef onbestraft.

Vlak na de openingstreffer was de aardig spelende Uche Nwofor dichtbij een doelpunt. De Nigeriaan strandde op doelman Gino Coutinho. Even later redde de Haagse keeper, met het nodige grabbelwerk, bij een inzet van Yanic Wildschut.

Herstel ADO

ADO ontsnapte, maar herstelde zich goed. Evenals een week eerder tegen FC Utrecht viel de thuisclub na een goed begin terug.

Na ruim een half uur werd het gelijk. Mike van Duinen was verantwoordelijk voor de 1-1. Hij scoorde na een steekpassje van Jens Toornstra.

De formatie van Steijn wilde daarna doorzetten. Nog voor rust moest de Limburgse doelman Niki Mäenpää nog enkele malen optreden, onder andere bij een schot van opnieuw Van Duinen.

Tjaronn Chery

Na de hervatting zette ADO het overwicht alsnog om in treffers. Binnen enkele minuten was het 1-3. Eerst scoorde Tjaronn Chery. Bij het voorbereidende werk was Van Duinen drie keer op de Venlose defensie gestuit, maar steeds kreeg hij een herkansing.

Het doelpunt dat volgde kwam op een vloeiender wijze tot stand. Toornstra knalde mooi raak na een voorzet van Rydell Poepon.

Toch stond ADO de tegenstander toe de spanning terug te brengen. Ismo Vostermans maakte er tien minuten voor tijd 3-2 van. Na een mooie pass van Aaron Meijers gaf Chery vervolgens met zijn tweede doelpunt van de avond zekerheid aan de Hagenaars.