FURTH - Jupp Heynckes is teruggekomen op zijn geruchtmakende opmerking dat hij aan het einde van dit seizoen stopt als trainer bij Bayern München.

Vlak voor het begin van de eerste competitiewedstrijd zaterdag bij nieuwkomer SpVgg Greuther Fürth zwakte hij zijn woorden af en bracht hij enige nuance aan.

''Zoals het er nu voor staat, sluit ik na dit seizoen weer een hoofdstuk in mijn leven af. Maar het einde kan ook pas in 2014 komen'', sprak de 67-jarige coach nog steeds een tikje raadselachtig.

Heynckes baarde opzien met een interview in de zaterdageditie van de Süddeutschen Zeitung, dat enkele uitspraken van de Duitse voetbalveteraan vrijdagavond al verspreidde.

Hij gaf daarin min of meer aan dat hij bezig was aan zijn tweede en laatste contractjaar bij Bayern München, in zijn derde termijn als trainer bij de club.

''Maar ik heb niet concreet gezegd dat ik stop aan het einde van dit seizoen'', krabbelde Heynckes terug. ''Als je het verhaal echter leest, kan ik me voorstellen dat men ervan is geschrokken.''