HOOFDDORP - Igor Sijsling is voor de eerste keer in zijn carrière doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van de US Open. De 25-jarige Amsterdammer won in de laatste kwalificatieronde van Josselin Ouanna: 6-3 en 6-4.

Sijsling begon sterk aan de wedstrijd en maakte nauwelijks fouten. Hij brak twee keer door de service van Ouanna en won de eerste set overtuigend.

De Nederlander, als eerste geplaatst in het kwalificatietoernooi, brak zijn opponent in de vijfde game van het tweede bedrijf en daarmee was het verzet van Ouanna gebroken. Sijsling stoomde door en was na ruim een uur klaar.

In de eerste ronde zal Sijsling het moeten opnemen tegen de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver, de nummer 102 van de wereld. Mocht Sijsling winnen, dan stuit hij mogelijk op David Ferrer, de nummer vier van de plaatslingslijst.

77e plek

Sijsling is door zijn sterke prestaties van de afgelopen maanden opgeklommen naar de 77e plek op de mondiale ranking.

De Amsterdammer nam eerder dit jaar deel aan Roland Garros, vorig jaar debuteerde hij op Wimbledon. Beide keren strandde hij in de eerste ronde.

Naast Sijsling doen ook Robin Haase, Michaëlla Krajicek, Arantxa Rus en Kiki Bertens mee aan het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar. De US Open begint maandag.