RIJSWIJK - Na drie speelronden in de Jupiler League zijn MVV en Helmond Sport nog zonder puntverlies. MVV won vrijdagavond bij 2-0 bij SC Veendam. Helmond Sport behaalde bij De Graafschap de derde zege op rij (5-2). 

Sparta Rotterdam (1-1 tegen AGOVV Apeldoorn) en SC Cambuur Leeuwarden (2-1 verlies bij FC Eindhoven) liepen de eerste averij op.

MVV kon pas na de rust afstand nemen van SC Veendam. Nick Kuipers en Tom Van Hyfte brachten de treffers voor de Limburgers op hun naam.

Helmond Sport werkte in Doetinchem twee keer een achterstand weg. Na de rode kaart voor Rogier Meijer in de zestigste minuut buitte de Brabantse ploeg de numerieke meerderheid goed uit.

Met een zuivere hattrick na rust was Emrullah Güvenc de gevierde man bij Helmond Sport.

FC Eindhoven

AGOVV kwam bij Sparta door een treffer van Joey Godee (ex-Sparta) op voorsprong. Sandro Calabro maakte in de 73e minuut gelijk namens de thuisploeg.

De treffers in het duel tussen FC Eindhoven en SC Cambuur Leeuwarden vielen in de slotfase. Jason Bourdouxhe bracht in de 84e minuut het winnende doelpunt voor de Brabanders op zijn naam. FC Eindhoven had de eerste twee wedstrijden verloren.

Almere City FC incasseerde tegen FC Volendam de derde nederlaag op rij (1-3). Jack Tuyp scoorde twee keer voor de bezoekers.