MELBOURNE - De oude karretjes van Ferrari doen het nog prima. Dat bewezen Michael Schumacher en Rubens Barrichello vrijdag in de vrije training op het circuit van Melbourne, waar zondag de eerste grand prix van het nieuwe Formule 1-seizoen begint.

De Duitse kampioen van vorig jaar was in zijn Ferrari van vorig jaar veruit de snelste. Zijn Braziliaanse teamgenoot Barrichello was weliswaar een halve seconde langzamer, maar reed toch de tweede tijd.

Ferrari rijdt het komend seizoen noodgedwongen in dezelfde wagens als vorig jaar. Het nieuwe model bleek in de testen niet voldoende betrouwbaar. Dat de snelheid nog niet verdwenen is uit de oude wagens, wezen de trainingen van vrijdag uit.

Teambaas Frank Williams van Williams

Het gat met de concurrentie was verbazingwekkend groot. De twee wagens van Williams bleven nog het dichtst in de buurt van de Ferrari's, maar Michaels broer Ralf Schumacher en de Colombiaan Juan Pablo Montoya moesten in één ronde over het circuit meer dan anderhalve seconde prijsgeven.

Het grote tijdverschil verrastte ook Schumacher, die de laatste twee races in Melbourne won. "Het geeft zelfvertrouwen, hoewel je nooit zeker weet met welke hoeveelheid brandstof de andere wagens hebben gereden. Dat kan groot verschil maken."