TURIJN - Het circus van de beste clubteams uit Europa toertverder zonder de artiesten van Manchester United en Juventus. DeEngelsen haakten af na een gelijkspel (1-1) tegen Porto. DeItaliaanse verliezend finalist van vorig jaar zag de doorgang totde kwartfinales door Deportivo la Coruna versperd. De Spanjaardenwonnen in Turijn evenals twee weken geleden met 1-0.

Chelsea en Olympique Lyon verzekerden zich eveneens van eenplaatsje bij de laatste acht van de Champions League. De club uitLonden speelde na de eerdere uitzege op Stuttgart (0-1)doelpuntloos gelijk. Olympique Lyon won opnieuw met 1-0 van RealSociedad.

Kansloos

De uitschakeling van Manchester United kreeg pas in de laatsteminuut van de wedstrijd gestalte. Bij een voorsprong van 1-0 kreegdoelman Howard nog net een vuist tegen een schot van oud-AjaciedBenni McCarthy. De Amerikaan was kansloos bij een tweede poging vanCostinha. Het gelijke spel was voor Manchester United, voor wie VanNistelrooij de hele wedstrijd speelde, niet voldoende voor eenticket voor de kwartfinale. Porto, dat dit seizoen in iedereuitwedstrijd scoorde, won de eerste ontmoeting namelijk met 2-1.

Het gelijke spel is een nieuwe teleurstelling voor trainerFerguson en zijn spelers. Manchester United, dat in de 32e minuutde leiding nam via Scholes, stevent af op een verloren seizoen. Inde competitie bedraagt de achterstand op koploper Arsenal al negenpunten. De FA-Cup kan nog wel soelaas bieden. De tegenstander in dehalve eindstrijd van het nationale bekertornooi luistert echter welnaar de naam Arsenal.

Gebrek aan kwaliteit

De tegenvallende prestaties van Manchester United laten zich hetbest vertalen door een gebrek aan kwaliteit in de defensie. Zonderde geschorste Ferdinand en Keane en de geblesseerde Silvestre bleefde rijkste club van de wereld tegen Porto voor de elfde keer op rijniet zonder een tegentreffer.

Een voormalig vuilnisman uit Uruguay had een groot aandeel in deuitschakeling van Juventus. Pandiani schonk Deportivo met eentreffer in de twaalfde minuut een uitstekend uitzicht op dekwartfinales. Juventus, dat de uitwedstrijd al verloor (1-0), moestvanaf dat moment drie keer scoren voor een plaatsje bij de laatstacht van het toernooi voor beste Europese clubteams.

Nieuwe smet

Zover kwam het niet. Zonder de geblesseerde Trezeguet, maar metDi Vaio en Del Piero, ontbeerde het Juventus aan schotkracht. Desnelle uitschakeling is een nieuwe smet op een seizoen dat toch alsniet naar wens van de clubleiding uit Turijn verloopt. Juventusraakte eerder al achterop in de strijd om de landstitel. Hetverschil met koploper AC Milan bedraagt tien duels voor het eindevan de competitie zes punten.

Tot tevredenheid van de steenrijke en ambitieuze eigenaarAbramovitsj straalt de ster van Chelsea ook verder in de ChampionsLeague. De club uit Londen speelde voor eigen publiek doelpuntloosgelijk tegen VfB Stuttgart. De Engelsen hadden de uitwedstrijd algewonnen (0-1). Bij Chelsea was voor Hasselbaink en Melchiot zelfsgeen plaatsje op de bank.

Geblesseerd

Ook Olympique Lyon schaarde zich bij de laatste acht clubs vande Champions League. De Fransen wonnen opnieuw met 1-0 van RealSociedad. Juninho Pernambucano maakte in de 77e minuut de enigetreffer van de wedstrijd. Doelman Sander Westerveld ontbrak bijReal Sociedad. Hij is nog steeds geblesseerd.