'Opvangen vertrek Van Persie enorme uitdaging'

HOOFDDORP - Manager Arsène Wenger van Arsenal weet zeker dat zijn club ook na de transfer van Robin van Persie naar Manchester United in de top van de Premier League zal meedraaien. 

“Ik begrijp dat iedereen nu teleurgesteld is, maar tijd heelt alle wonden. We moeten ons nu focussen op het seizoen dat voor ons ligt”, probeert Wenger in gesprek met Sky Sports een punt te zetten achter de Van Persie-week.

“Spelers vertrekken, het leven gaat verder. We zijn in het verleden vaker sterspelers kwijtgeraakt en we zijn steeds sterk teruggekomen.”

Wenger erkent dat het een uitdaging voor hem zal zijn om een winnend Arsenal samen te stellen zonder de Nederlander. “Een gigantische uitdaging zelfs. We zullen nog harder moeten werken met z’n allen. Maar wat ik ook zeg: uiteindelijk moet het op het veld gebeuren.”

Investeren

De kans bestaat dat Arsenal zich nog zal versterken deze transferperiode. “We hebben al Olivier Giroud, Santi Cazorla en Lukas Podolski gehaald en als we nog meer spelers nodig hebben, dan zullen we investeren.”

Arsenal neemt het zaterdag tijdens de eerste speelronde van de Premier League op tegen Sunderland.

NUwerk

Tip de redactie