Manchester City blij dat Van Persie niet komt

HOOFDDORP - Manager Roberto Mancini van Manchester City is tot de conclusie gekomen dat het helemaal niet erg is dat zijn club er niet in slaagde om Robin van Persie te contracteren. 

De Rotterdammer werd vrijdag gepresenteerd door City’s concurrent en aartsrivaal Manchester United.

Mancini denkt dat Van Persie lang niet zeker van een basisplaats zou zijn geweest bij City. “Dan hadden we vijf aanvallers van wereldklasse gehad, naast Edin Dzeko, Mario Balotelli, Carlos Tevez en Sergio Agüero”, zegt hij in The Guardian.

“Dat zou zowel voor mij als voor hen niet eenvoudig zijn geweest, want meer dan drie kan ik er toch niet opstellen. Het was onmogelijk om nog één spits toe te voegen aan de selectie, zelfs al behoort Van Persie tot de beste spelers ter wereld.”

Het was sowieso een frustrerende week voor Mancini, omdat hij Javi Martinez zag verkassen naar Bayern München. De middenvelder komt over van Athletic de Bilbao.

“Soms is het hebben van veel geld niet voldoende. Als er twee of drie clubs in de markt zijn voor een speler, is het van belang om snel te handelen.”

Favoriet

Volgens Mancini is United favoriet voor de titel. “Voor ons is het niet eenvoudig om daar elk jaar verandering in te brengen. Zij doen al twintig jaar mee om het kampioenschap.”

City pakte vorig seizoen de titel door een treffer van Agüero in de blessuretijd van het duel met Queens Park Rangers.

NUwerk

Tip de redactie